update vanaf de San Blas eilande. - Reisverslag uit San Blas Islands, Panama van Claire Boerée - WaarBenJij.nu update vanaf de San Blas eilande. - Reisverslag uit San Blas Islands, Panama van Claire Boerée - WaarBenJij.nu

update vanaf de San Blas eilande.

Door: claire

Blijf op de hoogte en volg Claire

07 Januari 2013 | Panama, San Blas Islands

Lieve Familie, Bij gebrek aan internet mijn eerste sailmailtje vanaf de San Blas eilanden. Het is hier echt supermooi! Alleen maar bounty-eilandjes met parelwitte stranden en indianen die de mooiste handwerk producten verkopen. Het is heerlijk om vanaf het schip de zee in te kunnen zwemmen zo vlak voor je werkdag begint, dat is dan wel weer een luxe! Het lijkt soms wel alsof ik veel langer weg ben dan drie weken omdat er iedere dag zoveel gebeurd. Naast het lesgeven en het zeilen hebben we natuurlijk ook veel excursies op de eilanden die we aandoen. Zelfs een normale nacht op zee is er niet bij omdat je de hele tijd heen en weer schommelt dus heel uitgerust word je niet wakker iedere ochtend. En dat is zelfs als je gelukt hebt en iemand niet iets heeft laten slingeren (zoals een stofzuiger laatst) die als een projectiel de hele nacht heen en weer geslingerd word!

Gelukkig liggen we nu een aantal dagen voor anker (dus redelijk stil) tussen de San Blas eilanden. Dus wordt ik weer heerlijk uitgerust wakker. We blijven hier tot de 10de en dan gaan we Panama in om een week bij de Indianen te verblijven in het oerwoud. Daarna gaan we een aantal dagen naar Gamboa (vlak bij Panama stad) en heb ik hopelijk weer internet voor een update! Daarna gaan we met kleine groepjes leerlingen vanaf Panama stad naar het Schip toe reizen en moeten de leerlingen alles zelf organiseren, dat wordt dus ook weer spannend. En daarna is het twee weken varen naar Cuba dus moeten we weer via de Sailmail contacten.

Persoonlijke update is dat ik al aardig begin te bruinen en helaas dus ook heel blond begin te worden. Vanochtend ben ik zelfs in het kluivennet geweest (het netje voorop het schip bij de boegspriet) tegen al mijn hoogtevreesprincipes in! Erg spannend maar ik heb het gedaan en er zelfs van genoten! Volgende stap de mast? Haha daar denk ik nog even over. Mis jullie allemaal heel erg, soms voelt het een beetje als een werkdag die nooit ophoudt, op andere momenten zou ik het ook echt voor geen goud willen missen. Het is een erg leuke groep kids dus ik vermaak me prima. @ Iedereen: bedankt voor alle lieve kaartjes en kleine cadeautjes die ik nog van jullie mee gekregen heb mijn bunk (bed) is er erg mooi mee versierd. Vooral met oud en nieuw heb ik jullie erg gemist bedankt voor alle leuke foto's! @ Tijn kan niet wachten tot Cuba! En hopelijk kan ik je snel weer mailen of app-en ( we hebben nu 6 uur tijdsverschil) @ Schoonpapa: een hele Warme verjaardagsgroet en ik hoop dat je er niet al te karig vanaf komt nu Martijn voor het eerst zelf een cadeautje moet regelen ;), Helaas hebben we nog steeds geen extra scheepsknaap nodig maar wie weet kan ik nog iemand overboord werken straks :P Miss you!

P.s. er staan allerlei foto's onder de map van Curaçao!