Longyearbreen en Suggertoppen - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu Longyearbreen en Suggertoppen - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu

Longyearbreen en Suggertoppen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Claire

11 Juli 2009 | Spitsbergen, Nybyen

hoi hoi vakantiegangers,

ik hoor zo langzamerhand iedereen daar over vakantie praten, hopelijk is het weer er bij jullie nog steeds een beetje naar! Hier hebben we na de zon van vorige week (ideaal voor tripjes) een paar mindere dagen gehad maar vanacht is het zonnetje weer heerlijk gaan schijnen en kunnen we vandaag een lekker veldwerkdagje verwachten.

Met het mooie weer hebben we een poging gedaan om norderskoiltoppen te bereiken maar helaas namen we een verkeerde route en konden we de enorme smeltwaterrivier niet overkomen en is het dus een longyearbreentripje geworden! ook erg leuk om mee te beginnen voor Martijn natuurlijk je wil niet gelijk de mooiste tocht maken, dan valt daarna alles tegen haha!
op longyearbreen was het ook erg leuk, een beetje fossielen zoeken en het water testen, en Martijn had eindelijk sneeuw kunnen proeven haha.

De grote tocht werd dus uitgesteld maar helaas hebben de toeristen (lees Martijn) bacillen meegenomen waar ik niet meer aangewend ben en werd ik dus behoorlijk ziek en kon ik niet de minimaal 8 uur durende trip meemaken. Maar met mijn stem weer een beetje terug en mijn hoofd wat leger gaat het nu een stuk beter met me.

Martijn en ik hebben toen het nog mooi weer was daarom maar een kortere tocht gemaakt, maar niet minder mooi uiteraard. we zijn Suggertoppen op geweest, er schijnt een pad te zijn maar wij hebben een eigen route bedacht. resultaat veel te steil voor mij natuurlijk bij elke bewegende steen scheet ik in mijn broek dat ik te pletter zou vallen haha lang leve hoogtevrees! Maar het was wel heel leuk om te doen en betekende dat we aan de makkelijke kant naar beneden konden! haha erg leuk een sneeuwglijbaan van minstens 100 meter naar beneden!
Het uitzicht was dankzij de volle zon prachtig! en op onze terugweg naar beneden zagen we de wolken weer terugkomen over longyearbyen dus we waren net op tijd voor het mooie uitzicht. DIt leverde uiteraard weer een paar mooie foto`s op!

Deze week is ook de cursus van Inger begonnen arctic plant ecology, hiervoor is Kim ook weer hierheen gekomen. En ik volg daar ook de colleges van erg gezellig weer eens met Kim in de banken te zitten maar de colleges zijn tot nu toe ook erg interessant en bruikbaar voor mijn verslag!!
Dan gaan Tijn en ik ons nu maar eens naar de UNIS begeven om aan het veldwerk te beginnen voor vandaag!

Familie Kamphorst een fijne vakantie vanaf hier als jullie dit nog lezen voor jullie vertrekken! daar hopen we wel op haha want daarom hebben we nu nog even snel een berichtje geplaatst! en de rest van holland ook een goede vakantie gewenst en heel veel mooi weer! hopelijk houden we dat hier dan ook zo!

dikke kus Claire (en Martijn)

Mam geef Jazz en de andere mutsen thuis een dikke knuffel van me! en Demi natuurlijk ook! tot snel

• 11 Juli 2009 - 12:49

Lynn En Jesper:

Lieve Claire,

Bedankt voor de leuke kaart! We hopen dat je snel een ijsbeer zult zien. Maandag gaan we op vakantie, daarna mailen we weer! Dikke kus van Lynn en Jesper

• 11 Juli 2009 - 12:51

Lynn En Birgitta:

Martijn, wat is je haar kort! Hadden je bijna niet herkend! ;-)

• 12 Juli 2009 - 10:19

Marijke:

Hoi Claire en Martijn,

Wat een super uitzicht zeg!
    Heel veel plezier daar nog en ik kijk al uit naar de volgende reisverslagen!

kus Marijke

• 13 Juli 2009 - 09:39

Kris:

Hee mensjes..

hoe is het daar in de kou?
    we hebben hier een bak rotweer gehad, maar als het goed is wordt het vanaf vandaag weer beter.
    het zonnetje schijnt nu iig wel lekker.
    Hier alles rustig, niet veel boeiends te melden.
    behalve dan dat ik er al naar uitkijk om te cod'en met tinus!
    Met Jazz gaat alles goed, beetje de hele dag aan het ravotten met kutja, je kent het wel.
    zit alleen af en toe wel een beetje zielig naar buiten te staren omdat het te slecht weer is en ze daarom niet de tuin in mag.
    ik denk dat ze nu lekker op der mergbeen kluif ligt te kauwen, of die van luna, die is groter en die had ze uiteraard al weer ingepikt.

ooh nog even gauw wat over demi..
    gister ging hij zichzelf een flesje geven. vet schattig, lag in mijn armen had zelf ze flesje vast! er zijn foto's zal even kijken of ik die kan mailen.

nou have fun daar nog/werk ze. en martijn tot gauw!