visite visite - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu visite visite - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu

visite visite

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Claire

04 Juli 2009 | Spitsbergen, Nybyen

Eindelijk visite!! gisteravond zijn Martijn en Kim eindelijk aangekomen!!! ik was zo blij om Martijn weer te zien!!! had natuurlijk een rustig dagje gepland vandaag om Martijn een beetje aan het leven in Svalbard te laten wennen haha dus had ik ook eindelijk tijd om een kort berichtje te schrijven. Martijn en Kim hebben gelukkig het zonnetje meegenomen uit Nederland (het is hier nu zowaar 8 graden!!) met een hoop zon en dat maakt liggen op ons dak verschrikkelijk heerlijk haha.

Ik heb ook wat foto`s van de cruise van afgelopen vrijdag toegevoegd. In het begin hadden we wat slecht weer maar eenmaal bij de gletsjer aangekomen was het heerlijk zonnig! de foto`s van de ijswand worden pas echt impressive als je bedenkt dat het donkere stipje op de voorgrond een zeehond is!!! wat een muur van ijs. Ook zijn we naar Barentsburg geweest wat nog een russische nederzetting is, vandaar de mooie russische propaganda haha in het museum mijn eerste haai hier gezien!! en een mooie kaart van nederland uit de tijd van Barentz en heel veel atributen van zijn expeditie, en de oude kaart van Holland waar men dacht dat de noordzee het noorden was haha

ben deze week ook op pad geweest met de oslo mensen die als enige van de Eco change people hier nog zijn overgebleven. Ik heb ze geholpen met het verzamelen van planten die ze in het lab weer geen opkweken, erg interessant omdat het Jelte nog nooit is gelukt cassiope in het lab te houden, wie weet kan ik hem dan nog wat leren haha. Vandaag heb ik ze ook weer geholpen met het klaarmaken van de samples voor vervoer in het vliegtuig, een hele leuke groep met mensen dus wie weet vertrek ik hierna wel naar Oslo voor een leuk project daar aan de Uni haha
Ook heb ik toen mijn eerste rendierkalfje gezien en ook zijn de eerste kuikentjes gespot. verder nog wat leuke foto`s van de omgeving en de nieuwsgierige mannetjes die ons kwamen uitdagen bij de Endalen plots haha blijven leuke beesten rendieren.

Dan gaan we nu gezellig met de hele club naar beneden voor een bbq bij de duikvereniging want ALex onze Nederlandse vriend heeft een afscheidsfeestje! heerlijk met dit zonnetje! maar ik beloof volgende keer meer foto`s

oh ja en de hond is Inuk en die mogen we meenemen op tripjes als we dat willen!! haha ga ik de komende tijd dus wat vaker doen! het is echt een schat van een beest!

tot snel

• 06 Juli 2009 - 08:05

Kris:

Dag zusje..! (en martijn waarschijnlijk)
    hoe is het nu daar?
    vraag me ook af hoe het is afgelopen met martijn zijn koffer, die naar verhalen 20 kilo teveel moest hebben gewogen.
    COD5 is trouwens wel dik!
    kom er niet echt aan toe nu want mandy heeft sonic gekocht voor de ps3..

gister zijn we naar burgers zoo geweest.
    was echt heel leuk!
    uiteraard meeste tijd bij de oceaan gespendeerd.
    gaaf hoor al die roggen en haaien enzo..
    meteen even gekeken wat voor vissies er in het zoutwateraquarium gaan..:)

nou ik ga maar weer eens an die arbeit, have fun you 2.
    en we moeten even bellen binnenkort.

Doeeei..!

• 07 Juli 2009 - 10:18

Verdorie:

net een bericht getypt, heb ik ineens verbindigsproblemen..
    probeer het nog wel een keer ;)

• 07 Juli 2009 - 10:27

Lisette:

Nou bij deze dan weer een update van het thuisfront..
    GIJS IS BACK!! :D
    ik ben gister toch nog maar even naar buiten geweest om hem te zoeken, dacht ik hem ineens in de verte te horen, dus ik er op af rennen.. zat meneer te piepen in een boom. Hij durfde alleen niet naar beneden te komen. Dus ik een schuurtje opgeklommen en toen kwam hij gelijk (volgens mij eerder om zn balletje dan om mij, maar goed ;)). durfde ik alleen niet meer van het schuurtje af te komen.. was echt te hoog haha.. maar na een hoop gedoe waren we allebei lekker thuis.. alleen stankvoor dank want meneer pikte me net al wel weer in mn ooglid :S

Verder ziet lous dr been er nog steeds über walgelijk uit.. maar de wonden zijn nu tenminste al wel opgedroogd..

Mam was natuurlijk zondag weer flauwgevallen in de kerk (snap ook niet wat ze met die hitte in de kerk deed!).. en het weer is hier ineens een stuk kouder.. denk rond een graatje of 14 :S

We moeten echt snel even skypen hoor!!

(K)