daar zijn we dan! - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu daar zijn we dan! - Reisverslag uit Nybyen, Spitsbergen van Claire Boerée - WaarBenJij.nu

daar zijn we dan!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Claire

29 Mei 2009 | Spitsbergen, Nybyen

Na een hele reis met een overstap op Oslo van 8 uur waar je toch wel beetje heimwee van krijgt als je zo halverwege bent, kregen we rond kwart over 11 eindelijk de eerste spitse bergen inzicht en wat een plaatjes! Ik heb een paar mooie foto`s voor jullie uit proberen te zoeken om een beetje het idee over te brengen hoe het er hier uit ziet. Het meest vreemde is de middernachtszon, ging om 2 uur slapen (viel al gelijk binnen in een feestje dus heb iedereen al leren kennen haha) was het gewoon net zo licht als in Nederland om 2 uur `s middags heel vreemd gevoel. Maar de kamers zijn prima verduisterd en het bed ligt heerlijk dus voor het slapen verwacht ik geen problemen.
Leuke mensen hier in Barack 9 en voel me hier nu al op mijn plekje.

Vandaag zijn we begonnen met een safety training en schietcursus. Hartstikke leuk ik kon beter mikken dan verwacht (ijsberen pas maar op!) maar wat een terugslag zeg! Heb er helaas geen foto`s van maar ik heb het wel gefilmed haha veel spectaculairder natuurlijk
Op de terugweg zagen we 2 bearded seals op ijsschotsen helaas stopte het busje niet dus hopelijk heb ik morgen op de fiets weer zoveel geluk en ze ook even vastleggen. Vanochtend zag ik ook al poolvos sporen rond onze barak (ik als jonge woudloper haha) dus hopelijk spot ik die een dezer dagen ook.

In onze barak zit nog een Vu studente Jennifer, heel leuk meisje die blij is om weer eens hollanders om haar heen te hebben in plaats van al die duitsers (het ziet hier zwart van onze buren) en haar sneeuwscooter staat hier nog dus van het weekend gaan we even over de longyeargletsjer touren omdat het ijs daar nog vrij goed is.

Over ijs en sneeuw gesproken, het is goed te zien op de foto`s dat het hier heel wit is, doordat het in april hier heel koud is geweest is deze maand het dooien heel laat pas gestart dus dit jaar nog meer sneeuw als vorig jaar rond deze tijd dus kunnen we van alle sites die we gaan volgen mooi de snowcover en retreat gaan bepalen (dooisnelheid etc) dus voor ons onderzoek helemaal top en voor de sneeuwpret ook natuurlijk!

Voorlopig vermaak ik me hier dus zeker wel! dus maak jullie over mij maar geen zorgen dan doe ik het ook niet over jullie haha kan ik hier nog harder van genieten! en ik kan het iedereen aanraden om mij op te komen zoeken! haha nou dan ga ik me hier nog wat verder settelen en jullie horen gauw van me met meer nieuws en meer mooie plaatjes van die wonderschone land!

dikke kus voor iedereen!
Claire

• 29 Mei 2009 - 16:44

Broertje Lief..:

Zusje..!
    hoe was de reis?
    vast heel vermoeiend..
    ziet er echt gaaf uit daar!
    het is dat ik een hekel heb aan vliegen anders kwam ik je cker opzoeken!
    ik zit met smart te wachten op filmpjes een boeiende gebeurtenissen..

(p.s. Demi heeft nieuwe adidasjes.. :D)

doe je rustig aan, en we spreken elkaar..!

Dikke zoen!

• 29 Mei 2009 - 18:22

Ruben:

Klinkt vet! Veel plezier!

• 29 Mei 2009 - 19:33

Marjolein:

Brrrr wat ziet dat er koud uit!!!!! Maar wel mooi.
    De reis overleefd of was het net zo'n tocht als afgelopen dinsdag? Is je presentatie nog goed gegaan?
    Heel veel succes daar!

x Marjolein

• 29 Mei 2009 - 20:09

Max Boeree:

hey dochter,

ziet er te gek uit daar
    gaan die scooters harder dan ijsberen?kijk uit dat kleine knuf niet in een wak duikt
    grt
    je pa

• 29 Mei 2009 - 21:18

Hilde Huizinga:

Wat geweldig Claire, dat je deze site hebt ingericht zodat we precies kunnen zien wat je uitspookt in Spitsbergen. Je foto's zijn spectaculair. Ik kom volgende week een klein stukje naar je toe (Noorwegen) Daar woont familie en ik heb een weekje vakantie. Ik heb Merijn (van unit Internet) nog even gevraagd naar deze site te kijken, hoe we gebruik kunnen maken van je gulle aanbod om je ervaringen met ons te delen. Ik ga je in ieder geval op de voet volgen, en volgende maand een leuk artikel in de Nieuwsbrief?
    Zet m op, en pak m goed in!
    Hilde Huizinga
    Vrijwilligers Netwerk WNF

• 30 Mei 2009 - 10:43

Martijn:

Hoi hoi lieverd!

Heb ik eindelijk je site gevonden haha...
    Foto's zien er mooi uit, de camera werkt dus naar behoren!

Ik wil wel sneeuwscooter actie filmpjes he! Wheelies enzo :-P

Spreek je snel,

x mij

• 30 Mei 2009 - 10:44

Martijn:

Hoi hoi lieverd!

Heb ik eindelijk je site gevonden haha...
    Foto's zien er mooi uit, de camera werkt dus naar behoren!

Ik wil wel sneeuwscooter actie filmpjes he! Wheelies enzo :-P

Spreek je snel,

x mij

• 15 Juni 2009 - 11:18

Vanuit Nederland:

Claire een leuke tijd in dat ijskoude maar mooie Svalbard.
    Wie had nou ooit gedacht dat je daar zou komen?
    Groeten en geniet have fun!! Marije